Ingrediënten voor 6 personen
Pesto
• 500g rode snoeptomaten
• 1 grote ui
• 3-5 tenen look
• 3 puntpaprika’s
• 30g olijfolie
• basilicum
• 200g light feta (voorbeeld: Apetina 50%)
• peper, zout, tijm, rozemarijn, oregano en paprika kruiden
Tagliatelle
• 200g ongekookte tagliatelle
• 400g courgetti (Albert Heijn)
• 600g kippenblokjes
• 20g Becel light
• peper, zout en kippenkruiden
• 600g prinsessenboontjes
Bereiding
Pesto
• Spoel en snijd alle groenten samen met de look in grove stukken. Leg de stukken op een bakpapier en wrijf ze in met een kleine hoeveelheid olijfolie.
• Kruid de groenten goed af met peper, zout, tijm, rozemarijn, oregano en paprikakruiden vooraleer ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C gaan.
• Haal de groenten uit de oven en mix deze samen met de light feta en 1 eetlepel olijfolie. Proef regelmatig en kruid eventueel bij.
Tagliatelle
• Kook de tagliatelle en prinsessenboontjes volgens de verpakking.
• Stoof de courgetti kort aan met een kleine hoeveelheid Becel light.
• Bak de kippenblokjes en kruid af met kippenkruiden.
• Meng de pesto, kippenblokjes, prinsessenboontjes, courgetti en tagliatelle en serveer in een diep bord.
• Werk af met basilicum.
Voedingswaarde
• Energie: 380kcal
• Koolhydraten: 35g
• Eiwitten: 32g
• Vetten: 8-10g
Meeste Comments