Ingrediënten voor 4 personen 

  • 200g pureeaardappelen
  • 100g mascarpone
  • 100ml magere melk
  • 1/2 bloemkool
  • 4-5 grote wortelen
  • 400g spruiten
  • 500g kippenhaasje
  • peper, zout, nootmuskaat, kippenkruiden
  • kleine hoeveelheid olijfolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en breng aan de kook in een grote hoeveelheid water. Voeg tijdens het koken wat zout toe aan het water.
  • Schil de wortelen. Snijd de wortelen en bloemkool in kleine stukjes. Voeg allebei toe aan de kokende aardappelen. Laat gedurende 8 minuten doorkoken.
  • Stoom de spruitjes gedurende 5 minuten in de microgolfoven op ongeveer 750watt.
  • Giet de aardappelen, wortelen en bloemkool af. Voeg alle groenten samen met mascarpone en magere melk. Pureer tot één geheel (ik vind een ruwe puree met stukjes groenten het lekkerst). Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe een kleine hoeveelheid olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes kort aan. Zet je vuur wat lager en kruid naar smaak met peper, zout en kippenkruiden. Voeg de spruiten toe. Laat dit alles eventjes rustig aanstoven.
  • Serveer je groentepuree, kip en spruiten.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 340 kcal
  • Koolhydraten: 50g
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 5g 


Meer warme gerechten?

 

 

Leave a reply