Ingrediënten voor 4 à 5 pizzahapjes

  • 100g volkoren bloem
  • 100g platte kaas natuur
  • Enkele eetlepels passata
  • 50g baconblokjes
  • 50 light strooikaas
  • Peper, zout, Italiaanse kruiden, look

Bereiding

  • Verdeel de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Neem een vork en meng de platte kaas geleidelijk door de bloem tot je een vaste deeg krijgt. Kruid het deeg met de Italiaanse kruiden, peper, zout en look.
  • Strooi wat extra bloem over een groot snijvlak en verdeel het deeg in 5 gelijke bolletjes. Plet deze bolletjes en rol ze met wat extra bloem mooi plat in gelijke cirkeltjes.
  • Elk deegrolletje beleg je met een koffielepel passata, wat strooikaas en enkele baconblokjes (niet te veel). Plooi nu de buitenkantjes naar binnen en maak telkens een kleine pizza calzone.

Voedingswaarde 1 pizzaatje
• Energie: 100kcal
• Koolhydraten: 8g
• Eiwitten: 8g
• Vetten: 4g



Meer warme maaltijden?

Leave a reply