Ingrediënten voor 4 personen

  • 250g risotto of paella rijst
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1grote ui
  • 2 grote tomaten
  • 4 wortelen
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • paprika kruiden, kippenkruiden, snuifje kurkuma, evt. klein beetje safraan.
  • 2 blokjes groentebouillon
  • becel light
  • 400g kippenblokjes

Bereidingswijze

  • Was en snij alle groenten in kleine blokjes. Zorg ervoor dat alle blokjes ongeveer even groot zijn. Pel de look en snij fijn.
  • Neem een grote wok of paella pan en verhit 2 EL becel light op een vrij hoog vuurtje. Stoof de ui, look, wortel en paprika blokjes gedurende 5 minuten. Breng deze groentjes op smaak met de kruiden. (naar smaak)
  • Intussen verhit je 2 EL becel light op een hoog vuurtje en bak je de kippenblokjes kort aan. kruid de kippenblokjes met wat kippenkruiden en voeg deze samen met de tomaten en courgette toe aan de andere groenten. laat het geheel zachtjes garen op een laag vuurtje. (De blokjes moeten nog niet volledig gaar zijn)
  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillon blokjes toe.
  • Verdeel de risotto rijst over je wok of paella pan met de groentjes en meng het geheel. Voeg telkens kleine (1-2 pollepels) toe aan de het geheel zodat de risottorijst voldoende vocht heeft. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en de rijst gaar is.
  • werk af met een snoeptomaatje, smakelijk!!

voedingswaarde:

  • energie: 450 kcal
  • koolhydraten: 65g
  • eiwitten: 28g
  • vetten: 8g

Tips:

  • Ideaal 2-3uur voor een sportieve inspanning (levert weinig vet, voldoende koolhydraten en eiwitten), bij langdurige en zware inspanning best de hoeveelheden verhogen.


Meer warme gerechten?