Ingrediënten voor 5 personen

  • 400g tomaten
  • 1 ui
  • 6-8 wortels
  • 1 courgette
  • 400g volkoren pasta of spirelli  
  • 400g vegetarische balletjes (Soypro aldi)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500ml passata
  • 150g light boursin
  • peper – zout
  • paprikakruiden
  • kippenkruiden
  • kleine hoeveelheid olijfolie

Bereiding

  • Snijd de ui, wortels en look in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een grote wokpan en stoof de ui en wortel samen met de look gedurende 5-6 minuten.
  • Zet je vuur lager, snijd de tomaten in kleine stukjes, voeg toe aan de groentensaus en laat gedurende 20 minuten zachtjes sudderen. Roer het geheel regelmatig goed door elkaar.
  • Kruid het geheel met peper, zout, kippenkruiden en paprikakruiden.
  • Bak de vegetarische balletjes kort aan. Gebruik geen vetstof, zo krijgen de balletjes een krokant korstje.
  • Als het groentensaus gaar is, voeg je passata en light boursin toe. Roer zachtjes door elkaar.
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Neem de pasta samen met de boursin-groentensaus op je bord.
  • Voeg aan het einde de vegetarische balletjes toe.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 415 kcal
  • Koolhydraten: 45g
  • Eiwitten: 25g
  • Vetten: 15g 



Meer warme gerechten?

Leave a reply