Ingrediënten:

  • 125g zalmmoot (vette vis is gezond, goed voor hart en vaten, 1/week vette vis is dus goed. Overdrijf niet met hoeveelheid. Veel vet = veel kcal)
  • 200g groene asperges
  • 50g ui
  • Teentje knoflook
  • peper/ zout
  • 15g becel light
  • basilicum/ origano / tijm
  • Eventueel andere groenten zoals: snoeptomaten,..
  • Citroen
  • Koolhydraten: 200g aardappelen, 80g ongekookte rijst of pasta


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de ui en snij ‘m in partjes. Pel en hak de knoflook. Snipper de basilicum. Was de groene asperges.
  •  Fruit de ui enkele minuten en voeg de knoflook toe.
  • Bedruppel de zalm met citroensap. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Leg 4 grote vellen bakpapier open op het werkvlak. Schep er een lepel groenten op en leg er een moot zalm bij.
  • Vouw het bakpapier dicht. Leg de zalmpapillotten 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Werk af met wat citroen en verse kruiden

Voedingswaarde:

  • Energie: 550 kcal
  • koolhydraten: 40g
  • Vetten: 20
  • Eiwitten: 30g
Leave a reply