Ingrediënten voor 4 personen 

  • 800g vastkokende aardappelen
  • 200ml magere room (4% of 8% vet)
  • 100g magere strooikaas
  • 4-6 stronken witloof
  • 500g spruitjes
  • 400g bacon blokjes
  • peper, zout, nootmuskaat, kippenkruiden
  • kleine hoeveelheid olijfolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen, kuis de spruitjes en breng aan de kook in een grote hoeveelheid water. Voeg tijdens het koken wat zout toe aan het water.
  • Kuis de witloofstronken en snijd ze in de helft. Gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie en stoof de halve stronken aan. Kruid af met peper en zout.
  • Giet de aardappelen en spruiten af. Voeg alle groenten, de aardappelen en bacon samen in een ovenschotel. Laat even rusten.
  • Verwarm 200ml magere room in een steelpan. Smelt al roerend de magere kaas en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet de romige kaassaus over de groenten, aardappelen en bacon. Strooi magere kaas op de top en verwarm voor 10 min in een oven van 180 graden.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 420 kcal
  • Koolhydraten: 45g
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 12g 


Leave a reply