Ingrediënten

  • 300 g varkensreepjes
  • 400 g gemengde Chinese groenten (paksoi, Chinese kool, broccoli, sugarsnaps, wortelen, etc.)
  • 200g zilvervlierrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 kopje zoete chilisaus
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes voor garnering

Bereiding

  1. Kook de zilvervlierrijst volgens verpakking.
  2. Marineer de varkensreepjes in 1 eetlepel sojasaus, knoflook en gemberpoeder. Laat het minstens 15 minuten marineren.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde varkensreepjes toe en bak ze goudbruin, ongeveer 5-6 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  4. Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan. Voeg de rode ui toe en bak deze glazig.
  5. Voeg de gemengde Chinese groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze knapperig zijn maar nog steeds een beetje knapperig, ongeveer 4-5 minuten.
  6. Voeg de resterende sojasaus en zoete chilisaus toe aan de groenten en roer goed door.
  7. Voeg de varkensreepjes en zilvervlierrijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
  8. Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  9. Serveer de geroerbakte Chinese groenten en varkensreepjes warm, gegarneerd met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes indien gewenst. Geniet van deze heerlijke combinatie van hartige en zoete smaken!

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 375 kcal
  • Koolhydraten: 50g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 8g 



Meer warme gerechten?

Leave a reply