Ingrediënten saus 4 personen
- 250g linguine (of andere pasta)
- 600g geschilde pompoen
- 50g zwarte olijven
- 100g geitenkaas en 100g light feta (Apetina)
- 150g rucola
- 2EL olijfolie
- 50g hazelnoten
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de linguine of pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de geschilde pompoen in stukken die ongeveer even groot zijn. Verwarm de oven op 200 graden.
- Leg een bakpapier op je bakplaat met hierop alle pompoenstukken. Meng wat olijfolie met zout en smeer de pompoenstukken in met het mengsel. Bak voor 15-20 minuten.
- Verdeel de linguini en pompoenstukken in 4 diepe borden.
- Verkruimel de feta en geitenkaas, plet de hazelnoten en voeg toe aan de linguini en pompoen. Werk af met de rucola en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde: per portie saus
- Energie: 400 kcal
- Koolhydraten: 45g
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 18g