Ingrediënten saus 4 personen

  • 250g linguine (of andere pasta)
  • 600g geschilde pompoen
  • 50g zwarte olijven
  • 100g geitenkaas en 100g light feta (Apetina)
  • 150g rucola
  • 2EL olijfolie  
  • 50g hazelnoten
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de linguine of pasta zoals aangegeven op de verpakking.  
  • Snijd de geschilde pompoen in stukken die ongeveer even groot zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een bakpapier op je bakplaat met hierop alle pompoenstukken. Meng wat olijfolie met zout en smeer de pompoenstukken in met het mengsel. Bak voor 15-20 minuten.
  • Verdeel de linguini en pompoenstukken in 4 diepe borden.
  • Verkruimel de feta en geitenkaas, plet de hazelnoten en voeg toe aan de linguini en pompoen. Werk af met de rucola en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde per portie saus

  • Energie: 400 kcal
  • Koolhydraten: 45g
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 18g  
Leave a reply