Ingrediënten saus 4 personen

  • 250g linguine (of andere pasta)
  • 600g geschilde pompoen
  • 50g zwarte olijven
  • 100g geitenkaas en 100g light feta (Apetina)
  • 150g rucola
  • 2EL olijfolie  
  • 50g hazelnoten
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de linguine of pasta zoals aangegeven op de verpakking.  
  • Snij de geschilde pompoen in stukken die ongeveer even groot zijn. Verwarm de oven op 200 graden.
  • Leg een bakpapier op je bakplaat met hierop alle pompoenstukken. Meng wat olijfolie met zout en smeer de pompoenstukken in met het mengsel. Bak voor 15-20 minuten.
  • Verdeel de linguini en pompoenstukken in 4 diepe borden.
  • Verkruimel de feta en geitenkaas, plet de hazelnoten en voeg toe aan de linguini en pompoen. Werk af met de rucola en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde: per portie saus

  • Energie: 400 kcal
  • Koolhydraten: 45g
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 18g