Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 blikjes (300g) tonijn in eigen nat
  • zilveruitjes (naar keuze)
  • augurk (naar keuze)
  • 4 grote tomaten
  • 1 kleine ui
  • 50g veldsla
  • peper- zout – look
  • 20-30g light mayonaise
  • evt. KL ketchup, mosterd
  • 300-400g aardappelen (voorkeur krieltjes)
  • 10-20g olijfolie
  • tijm, Italiaanse kruiden, paprika, kippenkruiden

Bereiding

  • Was en kook de aardappelen gedurende 5 minuten (niet volledig gaar).
  • Snijd de zilveruitjes, augurken, veldsla, ui en tomaten in kleine blokjes. Voeg ze samen met de tonijn, mayonaise, mosterd en ketchup in een grote kom. Meng het geheel en kruid af met peper en zout.
  • Neem een grote pan met antikleeflaag. Gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie en bak de aardappelen. Kruid af met wat tijm, Italiaanse kruiden, paprika en kippenkruiden.
  • Serveer je tonijnsalade met de aardappelen.

Voedingswaarde

  • Energie: 400kcal
  • Koolhydraten: 52g
  • Eiwitten: 28g
  • Vetten: 15g


meer warme gerechten?

Leave a reply