Ingrediënten: 1 persoon
- 125-200g witte asperges
- 50g gekookte Ham
- ¼ kropsla
- ½ lente ui
- Enkele tomaten (halfgedroogd)
- 1 ei (eventueel enkel eiwit)
- 1 EL light mayonaise
- 1 EL magere yogurt
- Gehakte kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
Bereiding:
- Schil de asperges, breek de harde stukken er van af en snij in stukken. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Kook de eieren af. (+-8min)
- Dressing: Meng de yoghurt en mayonaise samen met de kruiden en eventueel wat kookvocht van asperges.
- Schik of meng de groentjes op je bord. Voeg je in stukjes gesneden ei en ham toe. Werk af met wat kruiden en dressing.
Voedingswaarde: 1 portie
- Energie: 305 kcal
- Koolhydraten: 20g
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 12g