Ingrediënten: 1 persoon

  • 125-200g witte asperges
  • 50g gekookte Ham
  • ¼ kropsla
  • ½ lente ui
  • Enkele tomaten (halfgedroogd)
  • 1 ei (eventueel enkel eiwit)
  • 1 EL light mayonaise
  • 1 EL magere yogurt
  • Gehakte kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)

Bereiding:

  • Schil de asperges, breek de harde stukken er van af en snij in stukken. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  • Kook de eieren af. (+-8min)
  • Dressing: Meng de yoghurt en mayonaise samen met de kruiden en eventueel wat kookvocht van asperges.
  • Schik of meng de groentjes op je bord. Voeg je in stukjes gesneden ei en ham toe. Werk af met wat kruiden en dressing.

Voedingswaarde: 1 portie

  • Energie: 305 kcal
  • Koolhydraten: 20g
  • Eiwitten: 25g
  • Vetten: 12g