Ingrediënten voor 4 personen

  • 1kg (paarse) zoete aardappelen
  • 600g prinsessenboontjes
  • 4 grote appels
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1TL paprikapoeder, 1TL kippenkruiden, 1TL nootmuskaat
  • 500g filet d’américain
  • 100g light strooikaas
  • ½ liter magere of halfvolle melk
  • Becel light of enkele TL olijfolie
  • Peper – zout

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen, maak de prinsessenboontjes schoon en breng deze aan de kook.
  • Schil de appels, snijd in kleine stukjes (brunoise) en stoof deze gedurende enkele minuten in een pan met wat Becel light of olijfolie. Gebruik een deksel om de pan af te dekken.
  • Verhit de Becel light of olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de filet américain toe en bak deze gaar.
  • Kruid het geheel met wat peper, zout, paprika en kippenkruiden.
  • Pureer de zoete aardappelen met melk en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schik de prinsessenboontjes samen met de filet d’américain en de appeltjes in een grote ovenschotel. Dek deze af met een laag van de zoete aardappelpuree. Strooi de light strooikaas over het geheel en gril voor 5-10 minuten in de oven.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 460 kcal
  • Koolhydraten: 55g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 12g 


Meer warme gerechten?

Leave a reply