Ingrediënten:  4 personen

  • 500g gemalen biefstuk
  • 50g rozijnen
  • 1 appel (kleine stukjes gesneden)
  • 1ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500g groene boontjes (groene asperges zijn ook lekker)
  • 40g amandelen (fijngehakt)
  • 3 eieren
  • 250ml magere melk
  • Kippenkruiden, kerriepoeder, kurkuma, laurierblaadje en kaneel
  • Becel light
  • Peper – zout
  • Broodkuim van 4 pistolets of ½ stokbrood

Bereiding

  • Verwarm de oven op 175°.
  • Verhit wat Becel light in een pan. Voeg een beetje kurkuma en kerriepoeder toe en fruit de ui en knoflook goudbruin.
  • Voeg de gemalen biefstuk toe en laat 5-6 tal minuten bakken tot het geheel goed gaar is.
  • Mix of meng ondertussen het broodkruim met 125ml melk, 1 ei, kaneel, rozijnen, appel, amandelen en kerriepoeder tot één smeuïg geheel.
  • Als de gemalen biefstuk gaar is, kunnen de sperziebonen en de mix bij het geheel.
  • Neem een grote ovenschotel en doe het gehele mengsel in de schotel.
  • Kluts de overige 2 eitjes en melk door elkaar en giet dit over de ovenschotel.
  • Kruid af met wat peper, zout, kippenkruiden en voeg een laurierblaadje toe.
  • Zet voor 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Voedingswaarde: per portie

  • Energie: 550 kcal
  • Koolhydraten: 65g
  • Eiwitten: 40g
  • Vetten: 13g

Tips:

  • Serveer tijdens deze warme dagen met een heerlijk verfrissende rauwkostsalade.
  • Bij kinderen, gebruik een mengeling van 30% rundsgehakt en 70% gemalen biefstuk.
  • Gebruik voldoende kerriepoeder in de mix.


Meer warme maaltijden?