Ingrediënten: 4 personen
- 500g kabeljauw met vel
- 250g groene linzen
- 500g kersttomaten
- 1-2 teentjes knoflook
- ½ bosje bladpeterselie
- Citroen ½
- 1EL olijfolie
- Peper – zout
Bereiding:
- Verwarm je oven op 200°.
- Spoel de linzen onder stromend water en bereid ze volgens de verpakking. Laat de linzen vervolgens afkoelen.
- Snijd de tomaten in stukjes, pel en pers de knoflook en hak de peterselie grof.
- Meng de tomaten, de knoflook en peterselie door de linzen. Overgiet met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over een bakpapier.
- Smeer de kabeljauw in met een kleine hoeveelheid olijfolie en leg ook deze op het bakpapier.
- Laat alles voor 10-12minuten bakken in je oven.
- Werk af met een takje verse tijm of peterselie.
Voedingswaarde: per portie
- Energie: 300 kcal
- Koolhydraten: 38g
- Eiwitten: 28g
- Vetten: 5g