Ingrediënten:  4 personen

  • 500g kabeljauw met vel
  • 250g groene linzen
  • 500g kersttomaten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½ bosje bladpeterselie
  • Citroen ½
  • 1EL olijfolie
  • Peper – zout

Bereiding:

  • Verwarm je oven op 200°.
  • Spoel de linzen onder stromend water en bereid ze volgens de verpakking. Laat de linzen vervolgens afkoelen.
  • Snijd de tomaten in stukjes, pel en pers de knoflook en hak de peterselie grof.
  • Meng de tomaten, de knoflook en peterselie door de linzen. Overgiet met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over een bakpapier.
  • Smeer de kabeljauw in met een kleine hoeveelheid olijfolie en leg ook deze op het bakpapier.
  • Laat alles voor 10-12minuten bakken in je oven.
  • Werk af met een takje verse tijm of peterselie.

Voedingswaarde: per portie

  • Energie: 300 kcal
  • Koolhydraten: 38g
  • Eiwitten: 28g
  • Vetten: 5g  


Meer warme maaltijden?