Ingrediënten 4 personen

  • Auberginekaviaar:
    Mix: 1 aubergine, 1 teentje knoflook, takje rozemarijn en tijm,
    50 ml zure room, gehakte koriander, citroensap, peper en zout
  • 1-2 potjes magere natuuryoghurt
  • Granaatappelpitjes (1 granaatappel)
  • 2 kipfilets
  • Snuifje komijn of korianderpoeder
  • Peper – zout
  • Becel Light

Bereiding:

  • Mix de auberginekaviaar in een blender. Gebruik voldoende kruiden in het mengsel (proef regelmatig).
  • Meng de magere yoghurt met de komijn, korianderpoeder, peper en zout.
  • Vul enkele potjes of glazen met de 50-75g auberginekaviaar, een laagje yoghurt en wat granaatappelpitjes.
  • Snijd de kippenlapjes in dunne reepjes en gril ze aan beide kanten gedurende 3 minuten. Gebruik peper en zout om de kip af te kruiden.
  • Prik met een spiesje doorheen de kip.
  • Zet in elk glaasje een kippenspiesje.

Voedingswaarde: 1 potje   

  • Energie: 120 kcal
  • Koolhydraten: 10 g
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 2 g