Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g tot 1 kg krielaardappelen
  • 6-10 koffielepels light mayonaise
  • Scheut light room
  • Lente – ui
  • 800g boontjes
  • Bakje snoeptomaten
  • 500g gemarineerde kip
  • 100g bacon
  • Peper – zout

Bereiding

  • Kook de krielaardappelen met schil.
  • Bak ondertussen de kip en de bacon, eventueel in een kleine hoeveelheid olijfolie (ik gebruikte geen olijfolie).
  • Snijd de lente – ui in fijne stukjes.
  • Giet de krielaardappelen af, snijd in stukjes en meng met light mayonaise en light room. Voeg de lente-uit toe en kruid af met peper en zout.
  • Kook vervolgens de boontjes beetgaar.
  • Meng de aardappelen, boontjes, kip en bacon.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de aardappelsla.
  • Smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 410 kcal
  • Koolhydraten: 44g
  • Eiwitten: 32g
  • Vetten: 15g 

Meer warme recepten?

Leave a reply