Ingrediënten

  • 2 sneden volkoren brood (ik ben fan van geroosterd brood, lekker!)
  • 50g huttenkaas
  • Geraspte wortelen
  • Lookpoeder
  • Snuifje komijnpoeder
  • Peper – zout
  • Weinig zoetstof (bv. purevia, tagatesse, candarel,..)
  • Verse tuinkers of rucola (optioneel)

Bereiding

  • Besmeer beide boterhammen in met een mespunt minarine (light smeerstof), laagje huttenkaas of magere cottagecheese. Kruid beide lagen met zout, peter, look en komijn.
  • Beleg de boterham met geraspte wortelen en tuinkers.
  • Gebruik zoetstof of een likje honing voor wat extra smaak.

Voedingswaarde

  • Energie: 220 kcal
  • Koolhydraten:35g
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 2g

Tips:

  • Gebruik huttenkaas 4% vet (+- 4g/100g). Huttenkaas is een bron van eiwitten en mineralen. Danone huttenkaas is zeer smeuïg van smaak. Huttenkaas gebruik ik eveneens als vervanger voor ricotta in warme maaltijden.
  • Gebruik voldoende groenten bij je boterham voor een betere verzadiging en minder honger.

Leave a reply