Ingrediënten
- 2 sneden volkoren brood (ik ben fan van geroosterd brood, lekker!)
- 50g huttenkaas
- Geraspte wortelen
- Lookpoeder
- Snuifje komijnpoeder
- Peper – zout
- Weinig zoetstof (bv. purevia, tagatesse, candarel,..)
- Verse tuinkers of rucola (optioneel)
Bereiding
- Besmeer beide boterhammen in met een mespunt minarine (light smeerstof), laagje huttenkaas of magere cottagecheese. Kruid beide lagen met zout, peter, look en komijn.
- Beleg de boterham met geraspte wortelen en tuinkers.
- Gebruik zoetstof of een likje honing voor wat extra smaak.
Voedingswaarde
- Energie: 220 kcal
- Koolhydraten:35g
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 2g
Tips:
- Gebruik huttenkaas 4% vet (+- 4g/100g). Huttenkaas is een bron van eiwitten en mineralen. Danone huttenkaas is zeer smeuïg van smaak. Huttenkaas gebruik ik eveneens als vervanger voor ricotta in warme maaltijden.
- Gebruik voldoende groenten bij je boterham voor een betere verzadiging en minder honger.
Meeste Comments