Ingrediënten

  • 100-150g ongepelde scampi’s (kan diepvries)
  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat
  • Enkele roosjes broccoli (optioneel)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Snuifje kerriepoeder
  • 1 TL tomatenpuree
  • 100ml light room (vb. Alpro soya light)
  • 10g of kleine eetlepel Becel light
  • Peper – zout
  • 2 geroosterde boterhammen

Bereiding

  • Bak de ongepelde scampi’s met een volledige teen look in 5g Becel light.
  • Snijd intussen alle groenten in fijne stukjes.
  • Haal de scampi’s uit de pan, voeg de rest van de vetstof toe en stoof de groentjes even aan op een lager vuurtje. Dit alles in dezelfde pan.
  • Voeg de light room toe samen met een theelepel tomatenpuree, kerriepoeder en de overige look. Laat 2 minuutjes inkoken.
  • Pel de scampi’s en voeg deze toe aan je gerecht.
  • Werk af met een takje peterselie.
  • Eet met een geroosterde boterham.

Voedingswaarde

  • Energie: 410 kcal
  • Koolhydraten: 35g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 13g
Leave a reply