Ingrediënten voor 4 personen
- 500g pastinaak
- Handje rucola
- Rode kool
- 100g amandelpoeder
- 2 eieren, losgeklopt
- 200g aardappelen
- 3 peren
- Ciderazijn
- 250g geitenkaas
- 20g Becel light
- Peper – zout
- Tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Mix de pastinaak zeer fijn in een keukenrobot en doe in een grote mengkom. Meng het amandelpoeder en de tijm er doorheen. Kruid met peper en zout.
- Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de eieren en kneed tot een deeg. Beboter de bakvorm met 20g Becel light en bekleed de bakvorm met het deeg.
- Stoom of kook de aardappelen 5à7 minuten en laat uitlekken.
- Bestrijk de taartbodem met de helft van de geitenkaas. Beleg vervolgens de taart met stukjes peer, de aardappelen en de resterende kaas. Zet 5 tot 10 minuten in de oven.
- Rasp de rode kool en besprenkel met ciderazijn.
- Serveer de taart met wat rucola en het slaatje van rode kool.
Voedingswaarde
- Energie: 420 kcal
- Koolhydraten: 50g
- Eiwitten: 20g
- Vetten: 15g
Meeste Comments