Ingrediënten saus 4 personen

  • 500g pastinaak
  • Handje rucola
  • Rode kool
  • 100g amandelpoeder
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200g aardappelen
  • 3 peren
  • Ciderazijn
  • 250g geitenkaas
  • 20g Becel light
  • Peper – zout
  • Tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Mix de pastinaak zeer fijn in een keukenrobot en doe in een grote mengkom. Meng het amandelpoeder en de tijm er doorheen. Kruid met peper en zout.
  • Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de eieren en kneed tot een deeg. Beboter de bakvorm met 20g Becel light en bekleed de bakvorm met het deeg.
  • Stoom of kook de aardappelen 5à7 minuten en laat uitlekken.
  • Bestrijk de taartbodem met de helft van de geitenkaas. Beleg vervolgens de taart met stukjes peer, de aardappelen en de resterende kaas. Zet 5 tot 10 minuten in de oven.
  • Rasp de rode kool en besprenkel met ciderazijn.
  • Serveer de taart met wat rucola en het slaatje van rode kool.

Voedingswaarde:

  • Energie: 420 kcal
  • Koolhydraten: 50g
  • Eiwitten: 20g
  • Vetten: 15g