Ingrediënten 4 personen

  • 4 mager kalflapjes (geen witte vetranden)
  • 100g bloem
  • 1 eigeel, 2 eiwitten
  • 2 stronkjes venkel, 100g waterkers, 2 appels
  • Peterselie, bieslook versnipperd
  • 175 gram quinoa
  • 4 KL graanmosterd, 3 EL witte wijn azijn
  • PeZo
  • 4EL becel light

Bereiding

  • Sausje: Klop de graanmosterd samen met de azijn, peper en zout. Plaats in de koelkast. (bieslook dressing kan ook)
  • Spoel de venkel, waterkers en appel en snij alles in dunne plakjes
  • Mix bieslook, peterselie en quinoa in een blender. Wendel de kalfslapjes eerst door de peper en zout gekruide bloem, daarna door de eieren en dan door het quinoa mengsel.
  • Verhit wat becel light in de pan en bak je schnitzels goudbruin.
  • Serveer de schnitsels met de plakjes venkel appel en waterkers en voeg het sausje over de waterkers.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 500 kcal
  • Koolhydraten: 42g
  • Eiwitten: 55g
  • Vetten: 11g