
Ingrediënten 4 personen
- 4 magere kalflapjes (zonder witte vetranden)
- 100g bloem
- 1 eigeel, 2 eiwitten
- 2 stronkjes venkel
- 100g waterkers
- 2 appels
- Peterselie, bieslook
- 175 gram quinoa
- 4 KL graanmosterd, 3 EL witte wijn azijn
- Peper – zout
- 4EL becel light
Bereiding
- Saus:
- Klop de graanmosterd samen met de azijn, peper en zout. Plaats in de koelkast (bieslook dressing kan ook).
- Spoel de venkel, waterkers en appel en snijd alles in dunne plakjes.
- Mix bieslook, peterselie en quinoa in een blender. Wentel de kalfslapjes eerst door de peper en zout gekruide bloem, daarna door de eieren en dan door het quinoa mengsel.
- Verhit wat becel light in de pan en bak je schnitzels goudbruin.
- Serveer de schnitsels met de plakjes venkel, appel en waterkers en voeg het sausje over de waterkers.
Voedingswaarde: per persoon
- Energie: 500 kcal
- Koolhydraten: 42g
- Eiwitten: 55g
- Vetten: 11g
Meeste Comments