Ingrediënten 4 personen

  • 4 magere kalflapjes (zonder witte vetranden)
  • 100g bloem
  • 1 eigeel, 2 eiwitten
  • 2 stronkjes venkel
  • 100g waterkers
  • 2 appels
  • Peterselie, bieslook
  • 175 gram quinoa
  • 4 KL graanmosterd, 3 EL witte wijn azijn
  • Peper – zout
  • 4EL becel light

Bereiding

  • Saus:
  • Klop de graanmosterd samen met de azijn, peper en zout. Plaats in de koelkast (bieslook dressing kan ook).
  • Spoel de venkel, waterkers en appel en snijd alles in dunne plakjes.
  • Mix bieslook, peterselie en quinoa in een blender. Wentel de kalfslapjes eerst door de peper en zout gekruide bloem, daarna door de eieren en dan door het quinoa mengsel.
  • Verhit wat becel light in de pan en bak je schnitzels goudbruin.
  • Serveer de schnitsels met de plakjes venkel, appel en waterkers en voeg het sausje over de waterkers.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 500 kcal
  • Koolhydraten: 42g
  • Eiwitten: 55g
  • Vetten: 11g
Leave a reply