Ingrediënten voor 4 personen

 • 500g kipfilet
 • 300g gemalen biefstuk
 • 350g champignons, 1 selder, 2 wortelen, 2 uien, 200g gemengde sla
 • 600g frietaardappelen
 • 200ml magere melk
 • 1 blokje groentebouillon
 • 3TL olijfolie
 • Maïszetmeel

Bereiding:

 • Snijd de ui, wortel en selder grof. Stoof aan in een grote pan met 1 KL olijfolie. Voeg het bouillonblokje en 1 liter water toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg de kip toe, zet het vuur iets zachter en laat 15 minuten pruttelen, net onder het kookpunt, tot de kip gaar is.
 • Verwarm de oven voor op 225°C. Schil de aardappelen, snijd ze in frietjes. Doe ze in een ruime diepvrieszak en doe er 2 KL olijfolie bij. Kneed de zak, zodat alle frieten een laagje olie krijgen. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze goudgeel en krokant zijn. Schep halverwege de baktijd eens om.
 • Haal de kip uit de bouillon. Laat afkoelen. Zeef intussen de groenten uit de bouillon. Houd de helft van de bouillon apart voor de saus: wat overblijft kun je invriezen om te gebruiken voor bijvoorbeeld soep. Pluk de kipfilets in hapklare stukjes. Rol balletjes van het kalfsgehakt. Snijd de champignons in stukjes.
 • Breng de bouillon die je apart hebt gehouden weer aan de kook. Voeg de balletjes toe en wacht tot ze boven drijven. Voeg de kipstukjes toe, de champignons en de melk. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels koud water en bind er de saus mee. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
 • Verdeel de vol-au-vent over individuele kommetjes, serveer met de ovenfrietjes en met gemengde sla.

Voedingswaarde: per persoon

 • Energie: 500 kcal
 • Koolhydraten: 54g
 • Eiwitten: 39g
 • Vetten: 14g

Tips:

 • Gebruik eventueel 10-15g light dressing bij de frietjes (ketchup, mosterd, pickels zijn de beste keuze)
 • Maak zelf light dressing (10g light mayo, 15g platte kaas, peper, zout, look,.. klein beetje azijn)
Leave a reply