Ingrediënten 2 personen

  • 150g magere natuuryoghurt
  • Kruiden: 1 EL curry pasta (tikka masala), 1KL kurkuma, snuifje zwarte peper, 2KL komijnpoeder, 1 teen knoflook, 1 TL zout en wat koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 250-300g kipfilet in blokjes
  • 200ml kokosmelk (Alpro Soya)
  • Groenten: 400g Tomaat in blokjes gesneden, rode puntpaprika in blokjes gesneden, 1 rode ui in blokjes gesneden en stukje geraspte gember.
  • 15g Becel light
  • 150g ongekookte volkoren rijst = 400g gekookte rijst

Bereiding

  • Meng de magere yoghurt met de currypasta, kurkuma, zwarte peper, zout en het limoensap. Laat de kippenblokjes 30 minuten marineren in de ijskast.
  • Snij alle groenten in kleine stukjes zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.7
  • Haal de gemarineerde kippenblokjes uit de yoghurt en kort aan in een diepe pan met wat Becel light en de uiblokjes. Haal de kip uit de pan en stoof de paprika met en knoflook even aan in dezelfde pan. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de kip toe en meng.
  • Kruid af met gember, komijn, koriander en zout.
  • Kook intussen de volkoren rijst gaar.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 535 kcal
  • Koolhydraten: 65g
  • Eiwitten: 43g
  • Vetten: 10g