Ingrediënten 2 personen

  • Grote aubergine, kleine rode ui, 1 Roma tomaat en rode puntpaprika
  • Teen knoflook, bladpeterselie, oregano en citroen
  • 100g light feta
  • Enkele zwarte olijven
  • 2-4 Volkoren boterham
  • 20g Becel light
  • 20g light yoghurtdressing (kijk naar je lijsten)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de aubergine middendoor in de lengte. Hol de aubergine uit tot 0,5 cm van de schil en houd het vruchtvlees opzij.
  • Leg de uitgeholde aubergine op bakpapier en dek af met aluminiumfolie. Bak voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Stoof de ui en knoflook aan in wat Becel light. Voeg de oregano, het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine en paprika toe. Stoof een 5-tal min.
  • Voeg de stukjes tomaat, de citroenzeste en een scheutje citroensap toe en haal van het vuur. Meng er de olijven en fijngebrokkelde feta onder.
  • Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het mengsel.
  • Neem wat becel light en bak nog eens 10 minuten op 180graden.
  • Gebruik wat yoghurtdressing voor extra smaak.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 400 kcal
  • Koolhydraten: 40g
  • Eiwitten: 20g
  • Vetten: 15g

Sporters:
– Deze maaltijd bevat weinig koolhydraten en iets meer gezonde vetten. Gebruik deze dus best niet voor het sporten. Erna is helemaal ok!