
Ingrediënten voor 2 personen
- Grote aubergine, kleine rode ui, 1 Roma tomaat en 1 rode puntpaprika
- Teen knoflook, bladpeterselie, oregano en citroen
- 100g light feta
- Enkele zwarte olijven
- 2-4 Volkoren boterham
- 20g Becel light
- 20g light yoghurtdressing
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine middendoor in de lengte. Hol de aubergine uit tot 0,5 cm van de schil en houd het vruchtvlees opzij.
- Leg de uitgeholde aubergine op bakpapier en dek af met aluminiumfolie. Bak voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Stoof de ui samen met de knoflook aan in wat Becel light. Voeg de oregano, het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine en de paprika toe. Stoof een 5-tal min.
- Voeg de stukjes tomaat, de citroenzeste en een scheutje citroensap toe en haal van het vuur. Meng er de olijven en fijngebrokkelde feta onder.
- Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het mengsel.
- Neem wat becel light en bak nog eens 10 minuten op 180graden.
- Gebruik wat yoghurtdressing voor extra smaak.
Voedingswaarde: per persoon
- Energie: 400 kcal
- Koolhydraten: 40g
- Eiwitten: 20g
- Vetten: 15g
Sporters:
Deze maaltijd bevat weinig koolhydraten en iets meer gezonde vetten. Gebruik deze dus best niet voor het sporten. Nadien is helemaal ok!
Meeste Comments