Ingrediënten per quiche:

  • Kruimeldeeg voor 1 quiche
  • 1ui , ½ prei en 4 dadels
  • 1 bol light mozzarella (125g)
  • 25g geraspte parmezaan
  • 100g bacon blokjes (kijk verpakking onder 3% vet)
  • 10g becel light
  • Pezo

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden. Pel en versnipper de ui. Spoel de prei en snij in kleine stukjes. Halveer de dadels en verwijder de pit. Snij de mozzarella in kleine plakjes.
  • Bak de ui samen met de bacon even in wat becel light.
  • Rol het deeg uit en vorm je gewenste grote van de quiche. Prik met een vorm gaatjes in de bodem van de deeg.
  • Verdeel de mozzarella, ui, prei en bacon over het deeg. leg je halve dadels er bovenaan op. Kruid met peper en zout en strooi wat parmezaankaas over de quiche.
  • Zet de quiche 25 min in de oven.

Voedingswaarde: 1 grote quiche

  • Energie: 900 kcal
  • Koolhydraten: 65g
  • Eiwitten: 60g
  • Vetten: 40g