Ingrediënten per persoon:

  • 1-2 pita broodje (100g)
  • 100g tofu blokjes
  • ½ witloof, rode kool, kleine lente ui, knoflook, koriander
  • ½ EL pindakaas
  • 1 EL sojasaus, limoensap en klein stukje gember
  • 1 KL zoetstof
  • 1 EL becel light
  • Peper – zout

Bereiding:

  • Verwijder de harde kern van de rode kool en witloof en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
  • Pindasaus: meng de pindakaas met EL lauw water, de gember, de knoflook en het limoensap. Voeg eventueel een klein beetje zoetstof toe. Meng de rode kool, gember en witloof met de pindasaus.
  • Marinade: meng de sojasaus met wat zoetstof en de tofublokjes. Marineer voor 30 minuten.
  • Bak de tofublokjes met light becel en vul tot slot de pitabroodjes. Werk af met wat lente-ui en koriander.

Voedingswaarde:

  • Energie: 485 kcal
  • Koolhydraten: 68g
  • Eiwitten: 28g
  • Vetten: 8g (enkel gezonde vetten)

Tips:

  • Vegetarisch heeft tal van voordelen (milieu, gezondheid, dierenwelzijn,..), maar mager vlees/vis bevat tal van eiwitten, mineralen en vitaminen. Kies dus voor een waardige en vetarme vervanging.
Leave a reply