Ingrediënten:

  • 100-150g ongepelde scampi’s (kan diepvries)
  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat
  • Eventueel enkele roosjes broccoli
  • 1-2 Teentjes knoflook
  • Snuifje kerriepoeder
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 100ml light room (voorbeeld Alprosoya light)
  • 10g of kleine eetlepel light becel
  • PEZO
  • 2 geroosterde boterham

Bereiding:

  • Bak de ongepelde scampi’s met een volledige teen look in 5g light becel
  • Intussen snij je alles groenten in fijne stukjes
  • Haal de scampi uit de pan, voeg de rest van de vetstof toe en stoof de groentjes even aan op een lager vuurtje (in dezelfde pan)
  • Voeg de light room toe samen met een theelepel tomatenpuree, kerrie poeder en de rest van de knoflook, laat 2 minuutjes inkoken.
  • Pel je scampi’s en voeg deze toe aan je gerecht
  • Werk af met een takje peterselie
  • Eet dit met geroosterde boterham

Voedingswaarde:

  • Energie: 410 kcal
  • Koolhydraten: 35g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 13g
Leave a reply