Ingrediënten:

  • 60g zilvervlierrijst (meer vezels als witte rijst) 
  • 50g snijbonen
  • 30g ui
  • 50g wortel
  • 50g paprika
  • 100-150g kip
  • 15g light bereidingsvet (becel light)
  • Pezo, 1tl oregano, 0,5tl kurkuma, 0,5 tl komijn, 0,25tl cayennepoeder
  • kippenbouillon

Bereiding:

  • Kook de rijst 10 minuten gaar (gaart nog verder bij het bakken, zie verder)
  • Versnijd de groenten en stoof deze aan samen met de gekookte rijst en kruiden in light bereidingsvet (+- 2-3 minuten.)
  • Bak je kip op een hoog vuurtje in de rest van het bereidingsvet. (3-4 minuten) Voeg de kip toe aan de rijst en groenten. Laat de kip en rijst verder garen (+-5 minuten)
  • Gebruik de pan waar de kip in zat en voeg 25 cl water toe. Laat de kipresten koken in het water en voeg ¼ bouillonblokje toe. Voeg deze saus toe aan de rijst met kip en groenten en meng.
  • Werk af met wat peterselie en kruiden.

Voedingswaarde:

  • Energie: 460 kcal
  • Koolhydraten: 55g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 12g
Leave a reply