
Ingrediënten:
- 60g zilvervlierrijst (meer vezels als witte rijst)
- 50g snijbonen
- 30g ui
- 50g wortel
- 50g paprika
- 100-150g kip
- 15g light bereidingsvet (becel light)
- Pezo, 1tl oregano, 0,5tl kurkuma, 0,5 tl komijn, 0,25tl cayennepoeder
- kippenbouillon
Bereiding:
- Kook de rijst 10 minuten gaar (gaart nog verder bij het bakken, zie verder)
- Versnijd de groenten en stoof deze aan samen met de gekookte rijst en kruiden in light bereidingsvet (+- 2-3 minuten.)
- Bak je kip op een hoog vuurtje in de rest van het bereidingsvet. (3-4 minuten) Voeg de kip toe aan de rijst en groenten. Laat de kip en rijst verder garen (+-5 minuten)
- Gebruik de pan waar de kip in zat en voeg 25 cl water toe. Laat de kipresten koken in het water en voeg ¼ bouillonblokje toe. Voeg deze saus toe aan de rijst met kip en groenten en meng.
- Werk af met wat peterselie en kruiden.
Voedingswaarde:
- Energie: 460 kcal
- Koolhydraten: 55g
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 12g
Meeste Comments