ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 250g champignons (witte of kastanjechampignons)
  • 150g  kipfilets
  • 5 eetlepels (lichte) room
  • verse kruiden: basilicum, bieslook, ..
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snipper de ui fijn en fruit deze in olijfolie op een laag vuurtje. Snij de champignons en voeg deze wat later toe. Kruid goed af met peper, zout en naar wens. Voeg de room toe.
  • Neem intussen de kipfilets en snij deze beide mooi in het midden door. Laat ze kort even in de pan op een laag vuurtje bakken.
  • Vervolgens leg je ze in een ovenschaal en leg je in het midden het mengsel met champignons. Je plooit de kipfilet half toe en zet deze ongeveer 20 minuten in een voorwarmde oven op 190°C. Je zal zien dat de kipfilet een mooi goudbruin kleurtje heeft.
  • Kies 1 van je lievelingsbordjes uit en dresseer de kipfilet; nu voeg je de verse kruiden toe.

voedingswaarde:

  • Energie: 420 kcal
  • Koolhydraten: 45g
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 10g
Leave a reply