• 20 MAART 2020
    Havermoutpap met kaneel en banaan

    Havermoutpap met kaneel en banaan

    Ingrediënten: 30 g havermout natuur 250 ml magere/ halfvolle melk Snuifje kaneel Snuifje zout Rijpe banaan (er kunnen ook andere fruitsoorten gebruikt worden)  (cacaopoeder) Bereiding: Plet een halve banaan en meng het onder de havermout, voeg de melk toe samen met de kaneel en zout en verwarm tot het een pap wordt. Laat een nacht

    • 26 FEBRUARI 2020
    Spek met eieren

    Spek met eieren

    Ingrediënten: 1 pan 100g eiwit (OVYTA =>  Colruyt, Delhaize, Albert Heijn) 2 volkoren boterhammen 75g gerookte bacon (HERTA, BONI,.. max. 5gvet/100g) 5g light becel (eventueel) Pezo Bereiding: Verwarm pan op het vuur, gebruik evt. een kleine hoeveelheid becel light. Bak de bacon blokjes krokant Voeg OVYTA eiwit toe   Voedingswaarde: Energie: 300 kcal Koolhydraten: 26g

    • 20 FEBRUARI 2020
    Vegetarische Mexican Wrap

    Vegetarische Mexican Wrap

    Ingrediënten per wrap: 1 Volkoren wrap (Volkoren, meer vezels= gezonder, langer voldaan) ¼ avocado (vetten, maar gezonde vetten) Sla, tomaat, ui en look naar keuze 1 koffielepel light Philadelphia kruidenkaas 1 koffielepel magere platte kaas PEZO 5 blokjes light fetakaas 50-75g vegetarisch gehakt (quorn, Boni,..)(samenstelling maximaal 5g vet/100g) Bereiding Snij de groenten en avocado ik

    • 5 FEBRUARI 2020
    Volkoren brood met hesp, avocado en ei

    Volkoren brood met hesp, avocado en ei

    Ingrediënten: 50g hespenblokjes (kijk verpakking onder 3g vet/100g) ¼ avocado 3-4 eiwitten 15g of eetlepel zoetzure saus pezo 3-4 volkoren boterhammen +-100g Bereiding: Bak de hespenblokjes zonder bereidingsvet Gebruik 3-4 eiwitten en bak deze op de hespenblokjes, kruid af met peper en zout Toast de volkoren boterhammen Beleg de volkoren boterham met kleine sneetjes avocado,