Varkensreepjes met Chinese groenten en zoetzure saus
Ingrediënten
- 300 g varkensreepjes
- 400 g gemengde Chinese groenten (paksoi, Chinese kool, broccoli, sugarsnaps, wortelen, etc.)
- 200g zilvervlierrijst
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/4 kopje zoete chilisaus
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes voor garnering
Bereiding
- Kook de zilvervlierrijst volgens verpakking.
- Marineer de varkensreepjes in 1 eetlepel sojasaus, knoflook en gemberpoeder. Laat het minstens 15 minuten marineren.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde varkensreepjes toe en bak ze goudbruin, ongeveer 5-6 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan. Voeg de rode ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de gemengde Chinese groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze knapperig zijn maar nog steeds een beetje knapperig, ongeveer 4-5 minuten.
- Voeg de resterende sojasaus en zoete chilisaus toe aan de groenten en roer goed door.
- Voeg de varkensreepjes en zilvervlierrijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
- Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer de geroerbakte Chinese groenten en varkensreepjes warm, gegarneerd met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes indien gewenst. Geniet van deze heerlijke combinatie van hartige en zoete smaken!
Voedingswaarde per portie
- Energie: 375 kcal
- Koolhydraten: 50g
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 8g