Pasta met vegetarische gehaktballetjes
Ingrediënten voor 5 personen
- 400g tomaten
- 1 ui
- 6-8 wortels
- 1 courgette
- 400g volkoren pasta of spirelli
- 400g vegetarische balletjes (Soypro aldi)
- 2 teentjes knoflook
- 500ml passata
- 150g light boursin
- peper – zout
- paprikakruiden
- kippenkruiden
- kleine hoeveelheid olijfolie
Bereiding
- Snijd de ui, wortels en look in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een grote wokpan en stoof de ui en wortel samen met de look gedurende 5-6 minuten.
- Zet je vuur lager, snijd de tomaten in kleine stukjes, voeg toe aan de groentensaus en laat gedurende 20 minuten zachtjes sudderen. Roer het geheel regelmatig goed door elkaar.
- Kruid het geheel met peper, zout, kippenkruiden en paprikakruiden.
- Bak de vegetarische balletjes kort aan. Gebruik geen vetstof, zo krijgen de balletjes een krokant korstje.
- Als het groentensaus gaar is, voeg je passata en light boursin toe. Roer zachtjes door elkaar.
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Neem de pasta samen met de boursin-groentensaus op je bord.
- Voeg aan het einde de vegetarische balletjes toe.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 415 kcal
- Koolhydraten: 45g
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 15g