Vegetarische boursinpasta
Ingrediënten voor 4 personen
- 600g snoeptomaten
- 100g rucola
- 400g courgetti (Albertheijn)
- 200g volkoren pasta of spirelli
- 200g quorn vegetarische blokjes
- 4 teentjes knoflook
- 150g light boursin
- Peper – zout
- Paprikakruiden
- Kippenkruiden
- 30g Becel light
Bereiding
- Verhit Becel light in een grote wokpan. Voeg alle snoeptomaten toe aan je wokpan.
- Zet je vuur laag en laat de tomaten gedurende 20 minuten zachtjes sudderen. Roer de tomaten regelmatig door elkaar.
- Kruid de tomaten met peper, zout, kippenkruiden, paprika en de teentjes look. De teentjes look voeg je in zijn geheel toe.
- Bak de vegetarische blokjes kort aan, gebruik geen vetstof zo krijgt het vegetarisch blokjes een krokant korstje.
- Als de tomaten goed gaar zijn, voeg je de light boursin en de courgetti toe. Roer het geheel zachtjes door elkaar.
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Neem de pasta samen met de boursin-tomatensaus op je bord.
- Voeg aan het einde de vegetarische stukjes en wat rucola toe.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 415 kcal
- Koolhydraten: 45g
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 15g