Bananenbrood met chocolade

Ingrediënten

  • 400g grijs of volkoren brood
  • 4 eieren, waarvan 2 eidooiers
  • 2-4 rijpe bananen
  • 50g zwarte chocolade stukjes
  • Evt. wat zoetstof

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  • Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  • Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het broodmengsel 10 minuten absorberen.
  • Meng alles nog een keer goed door elkaar en voeg de stukjes zwarte chocolade toe.
  • Doe het deeg in bakvorm en bak tot de bovenkant mooi goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is. (+-30min)

Voedingswaarde per snede (50g)

  • Energie: 220kcal
  • Koolhydraten: 40g
  • Eiwitten: 8g
  • Vetten: 3g


Meer koude maaltijden?

Leave a reply