Bananenbrood met chocolade
Ingrediënten
- 400g grijs of volkoren brood
- 4 eieren, waarvan 2 eidooiers
- 2-4 rijpe bananen
- 50g zwarte chocolade stukjes
- Evt. wat zoetstof
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
- Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
- Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het broodmengsel 10 minuten absorberen.
- Meng alles nog een keer goed door elkaar en voeg de stukjes zwarte chocolade toe.
- Doe het deeg in bakvorm en bak tot de bovenkant mooi goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is. (+-30min)
Voedingswaarde per snede (50g)
- Energie: 220kcal
- Koolhydraten: 40g
- Eiwitten: 8g
- Vetten: 3g