
Afrikaans Bobootje
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g gemalen biefstuk
- 50g rozijnen
- 1 appel (kleine stukjes gesneden)
- 1ui
- 2 teentjes knoflook
- 500g groene boontjes (groene asperges zijn ook lekker)
- 40g amandelen (fijngehakt)
- 3 eieren
- 250ml magere melk
- Kippenkruiden, kerriepoeder, kurkuma, laurierblaadje en kaneel
- Becel light
- Peper – zout
- Broodkuim van 4 pistolets of ½ stokbrood
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Verhit wat Becel light in een pan. Voeg een beetje kurkuma en kerriepoeder toe en fruit de ui en knoflook goudbruin.
- Voeg de gemalen biefstuk toe en laat 5-6 tal minuten bakken tot het geheel goed gaar is.
- Mix of meng ondertussen het broodkruim met 125ml melk, 1 ei, kaneel, rozijnen, appel, amandelen en kerriepoeder tot één smeuïg geheel.
- Als de gemalen biefstuk gaar is, kunnen de sperziebonen en de mix bij het geheel.
- Neem een grote ovenschotel en doe het gehele mengsel in de schotel.
- Kluts de overige 2 eitjes en melk door elkaar en giet dit over de ovenschotel.
- Kruid af met wat peper, zout, kippenkruiden en voeg een laurierblaadje toe.
- Zet voor 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 550 kcal
- Koolhydraten: 65g
- Eiwitten: 40g
- Vetten: 13g
Tips:
- Serveer tijdens deze warme dagen met een heerlijk verfrissende rauwkostsalade.
- Bij kinderen, gebruik een mengeling van 30% rundsgehakt en 70% gemalen biefstuk.
- Gebruik voldoende kerriepoeder in de mix.