Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram pasta (bij voorkeur penne of spaghetti)
  • 200 gram hespblokjes
  • 2 bollen burrata
  • 500 gram snoeptomaten, gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1 theelepel chilivlokken)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering

Instructies:

  1. Pasta koken:
    • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Saus bereiden:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht en doorschijnend is.
    • Voeg de hespblokjes toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zijn.
    • Voeg de fijngehakte chilipeper of chilivlokken toe en bak nog een minuut mee.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee om de smaak vrij te laten komen.
    • Voeg de gehalveerde snoeptomaten toe en bak ze mee totdat ze zacht beginnen te worden en hun sap vrijgeven (ongeveer 10-15 minuten). Druk ze lichtjes met een houten lepel om de saus te helpen vormen.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pasta en saus combineren:
    • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed zodat alle pasta bedekt is met saus. Voeg indien nodig meer van het pastakookwater toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  4. Serveren:
    • Schep de pasta op borden.
    • Leg een halve bol burrata op elk bord pasta.
    • Garneer met verse basilicumblaadjes.
    • Besprenkel met een klein beetje olijfolie en serveer direct.

Tip:

Voor een extra pittige kick kun je meer chilipeper of chilivlokken toevoegen naar smaak.

Eet smakelijk!



Meer warme gerechten?

Leave a reply