Romige ovenschotel met spruitjes, witloof, aardappel en bacon.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800g vastkokende aardappelen
- 200ml magere room (4% of 8% vet)
- 100g magere strooikaas
- 4-6 stronken witloof
- 500g spruitjes
- 400g bacon blokjes
- peper, zout, nootmuskaat, kippenkruiden
- kleine hoeveelheid olijfolie
Bereiding
- Schil de aardappelen, kuis de spruitjes en breng aan de kook in een grote hoeveelheid water. Voeg tijdens het koken wat zout toe aan het water.
- Kuis de witloofstronken en snijd ze in de helft. Gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie en stoof de halve stronken aan. Kruid af met peper en zout.
- Giet de aardappelen en spruiten af. Voeg alle groenten, de aardappelen en bacon samen in een ovenschotel. Laat even rusten.
- Verwarm 200ml magere room in een steelpan. Smelt al roerend de magere kaas en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de romige kaassaus over de groenten, aardappelen en bacon. Strooi magere kaas op de top en verwarm voor 10 min in een oven van 180 graden.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 420 kcal
- Koolhydraten: 45g
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 12g
Leave a reply