Pasta curry met vegetarische balletjes

Pasta curry met vegan balletjes

Dit recept is rijk aan vezels en smaakvol met een romige curry zonder zware toevoegingen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 gram volkoren penne (of een caloriearme pasta zoals courgette-noedels)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 200 gram wortelen, in plakjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 300 ml light kokosmelk (product keuze: Bon Coco, Albert Heijn)
  • 2 eetlepels rode currypasta (product keuze: Koi Thai, Albert Heijn)
  • 200 gram vegetarische balletjes (Huismerk Albert Heijn, check kcal) of mager gehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse spinazieblaadjes ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Pasta koken:
    • Kook de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Groenten bereiden:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok.
    • Voeg de wortelen, sperziebonen, en paprika toe. Bak 5-7 minuten tot ze zacht worden maar nog wat knapperigheid hebben.
    • Voeg de doperwten toe en roer alles goed door.
  3. Curry maken:
    • Roer de rode currypasta door de groenten en bak 1-2 minuten tot het begint te geuren.
    • Voeg de light kokosmelk toe en laat 5-7 minuten zachtjes sudderen, zodat de saus indikt.
  4. Vegetarische balletjes (optioneel):
    • Bak de vegetarische balletjes apart in een koekenpan met een klein beetje olie, of voeg ze direct toe aan de curry om mee te sudderen.
  5. Samenvoegen:
    • Meng de gekookte pasta met de groenten en currysaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • Serveer in kommen en garneer met verse spinazieblaadjes.

Voedingswaarden (per portie):

  • Calorieën: ~320 kcal
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 12 gram
  • Vetten: 8 gram


Smakelijk eten! 😊 Heb je nog extra aanpassingen of vragen over dit recept?


Meer recepten?

Leave a reply