Gezonde zelfgemaakte pizza

Gezonde zelfgemaakte pizza

Ingrediënten

  • Voor de bloemkoolbodem OF een normale pizzabodem
    • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
    • 1 ei
    • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel voor extra smaak)
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • Snufje zout en peper
  • Voor de topping:
    • 100 gram tomatensaus zonder toegevoegde suiker
    • 50g gram light mozzarella, in dunne plakjes gesneden
    • Handvol verse spinazie
    • 6-8 cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 3-4 champignons, in dunne plakjes gesneden
    • Gegrilde stukjes kipfilet (optioneel, voor extra proteïne)
    • Peper en Italiaanse kruiden naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding van de bloemkoolbodem:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Maal de bloemkool in een keukenmachine tot fijne korrels (zoals rijst).
    • Doe de gemalen bloemkool in een magnetronbestendige kom en verwarm 5-7 minuten op hoge stand, of tot de bloemkool zacht is. Laat iets afkoelen.
    • Leg de bloemkool op een schone doek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
    • Meng de uitgelekte bloemkool met het ei, Parmezaanse kaas (indien gebruikt), Italiaanse kruiden, zout en peper.
    • Verdeel dit mengsel op een bakplaat met bakpapier en druk het plat tot een dunne, ronde bodem.
    • Bak de bodem in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot hij goudbruin en stevig is.
  2. Topping toevoegen:
    • Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk met een dunne laag tomatensaus.
    • Verdeel de mozzarella, spinazie, cherrytomaatjes, champignons en kipstukjes gelijkmatig over de pizza.
    • Bestrooi met peper en eventueel extra Italiaanse kruiden.
  3. Pizza bakken:
    • Bak de pizza nog 10-12 minuten, of tot de kaas gesmolten en licht gebruind is.
  4. Serveren:
    • Haal de pizza uit de oven en laat een paar minuten rusten.
    • Snijd in stukken en serveer warm.

Tip: Voeg extra groenten toe, zoals paprika of courgette, voor nog meer smaak en voedingswaarde.


Meer recepten?

Leave a reply