Ingrediënten (voor 4 personen):

Ingrediënten:

  • 4 volkoren wraps
  • 250g mager rundergehakt (americain natuur, gemalen biefstuk)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
  • 50g light geraspte kaas
  • 1 avocado, in plakjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: chilipoeder of paprika voor extra pit

Bereidingswijze:

  1. Bolognaisesaus maken:
    • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt rul.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
    • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg het blik tomatenblokjes toe.
    • Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
    • Laat de saus 10-15 minuten op laag vuur pruttelen tot deze iets indikt.
  2. Wraps vullen:
    • Verwarm de wraps kort in een pan of magnetron om ze flexibel te maken.
    • Verdeel de bolognaisesaus over de wraps.
    • Bestrooi met een beetje geraspte lightkaas en rol de wraps stevig op.
  3. Grillen:
    • Verhit een grillpan of tosti-ijzer en gril de wraps aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en de kaas binnenin gesmolten is.
  4. Serveren:
    • Snijd de wraps doormidden en serveer ze met plakjes avocado.
    • Strooi eventueel wat paprika of chilipoeder over de avocado voor extra smaak.

Dit gerecht is eenvoudig en past goed binnen een gezondere levensstijl door het gebruik van magere ingrediënten zoals light kaas en mager gehakt. Serveer met een frisse salade of extra groenten naar keuze!

Voedingswaarde

  • Energie: 300-350kcal
  • Koolhydraten: 38g
  • Eiwitten: 22g
  • Vetten: 7g
Leave a reply