Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de pasta en saus:

  • 400 g pasta (bijv. spaghetti, linguine of penne)
  • 400 g gepelde tomaten (uit blik of vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels magere smeerkaas (scherpe smaak te verzachten)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum (of vers, indien beschikbaar)
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handvol verse basilicumblaadjes (voor garnering)

Voor de scampi:

  • 400 g scampi (groot, gepeld en schoongemaakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje chilivlokken (optioneel, voor een pittige kick)

Bereiding:

Pasta koken:

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.
  • Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.

Tomatensaus maken:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze totdat ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
  • Voeg de gepelde tomaten toe (als je verse tomaten gebruikt, snijd ze dan eerst in stukjes). Laat het geheel zachtjes pruttelen.
  • Voeg de oregano, basilicum, magere smeerkaas (optioneel), zout en peper toe. Laat de saus 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Gebruik een vork of staafmixer om de saus gladder te maken als je dat wilt.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus wat losser te maken.

Scampi bereiden:

  • Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze kort totdat hij begint te geuren.
  • Voeg de scampi toe aan de pan. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze roze en gaar zijn.
  • Voeg het citroensap, zout, peper en eventueel chilivlokken toe. Meng goed.

Serveren:

  • Verdeel de pasta over de borden en leg de scampi bovenop de pasta.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer direct.

    Tip:

    Serveer dit gerecht met een frisse groene salade en wat knapperig brood om de saus op te dippen.

    Eet smakelijk!

    Voedingswaarde

    • Energie: 500-650kcal
    • Koolhydraten: 50-60g
    • Eiwitten: 40g
    • Vetten: 15-20g
    Leave a reply