Krokante aardappeltjes met bolognaisesaus

Ingrediënten

Voor de krokante aardappelschijfjes:
  • 4 grote aardappelen, geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte light Emmentaler kaas
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
Voor de bolognaisesaus:
  • 500 gram gemalen biefstuk
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

Voor de krokante aardappelschijfjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de aardappelschijfjes in een kom met olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder tot alle schijfjes goed bedekt zijn.
  3. Strooi de helft van de geraspte light Emmentaler gelijkmatig op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de aardappelschijfjes in een enkele laag op de strooikaas. Zorg ervoor dat ze elkaar  overlappen.
  4. Strooi de overige geraspte light Emmentaler kaas gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
  5. Bak de aardappelschijfjes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd de schijfjes omdraaien voor een gelijkmatige garing.

Voor de bolognaisesaus:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg het gemalen biefstuk toe en bak tot het bruin is en rul.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om te ontzuren.
  5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, laurierblad, zout, peper en rode wijn toe (indien gebruikt). Roer goed door.
  6. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus sudderen gedurende 30-45 minuten. Roer af en toe door.
  7. Verwijder het laurierblad voordat je de saus serveert.

Serveren

  1. Serveer de krokante aardappelschijfjes op een groot bord of in een schaal.
  2. Schep de bolognaisesaus over de aardappelschijfjes.
  3. Garneer eventueel met extra geraspte light Emmentaler kaas en verse basilicumblaadjes.
Geniet van je heerlijke krokante aardappelschijfjes met bolognaisesaus! Voedingswaarde • Energie: 500kcal • Koolhydraten: 55g • Eiwitten: 35g • Vetten: 15g

Meer warme maaltijden?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave a reply