Broodpudding met yoghurt en besjes
Ingrediënten
- 500g oud grijs of volkoren brood
- 4 eieren, waarvan 2 eidooiers
- 800ml magere melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1-2 theelepels kaneel
- 1-2 appelen
- eventueel wat rozijnen
- 20-30g zoetstof afhankelijk van zoetkracht (gebruik suiker bij een sportmaaltijd)
- enkele scheppen fruityoghurt of kwark (eiwitrijker)
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Doe melk en vanillesuiker en zoetstof in een steelpan en meng totdat de melk lauwwarm en de suiker opgelost is.
- Giet het mengsel over de stukken brood en meng samen met de eieren tot een glad geheel.
- Snij een appel in kleine stukjes. Voe toe, samen met wat kaneel .Meng alles nog een keer goed door elkaar.
- Doe het deeg in bakvorm en bak tot de bovenkant mooi goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is. (+-45min)
- Voeg wat magere yoghurt os skyr toe aan het gerecht.
Voedingswaarde per snede (50g)
- Energie: 220kcal
- Koolhydraten: 40g
- Eiwitten: 8g
- Vetten: 3g