Broodpudding met yoghurt en besjes

Ingrediënten

  • 500g oud grijs of volkoren brood
  • 4 eieren, waarvan 2 eidooiers
  • 800ml magere melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 1-2 appelen
  • eventueel wat rozijnen
  • 20-30g zoetstof afhankelijk van zoetkracht (gebruik suiker bij een sportmaaltijd)
  • enkele scheppen fruityoghurt of kwark (eiwitrijker)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe melk en vanillesuiker en zoetstof in een steelpan en meng totdat de melk lauwwarm en de suiker opgelost is.
  • Giet het mengsel over de stukken brood en meng samen met de eieren tot een glad geheel.
  • Snij een appel in kleine stukjes. Voe toe, samen met wat kaneel .Meng alles nog een keer goed door elkaar.
  • Doe het deeg in bakvorm en bak tot de bovenkant mooi goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is. (+-45min)
  • Voeg wat magere yoghurt os skyr toe aan het gerecht.

Voedingswaarde per snede (50g)

  • Energie: 220kcal
  • Koolhydraten: 40g
  • Eiwitten: 8g
  • Vetten: 3g

Leave a reply