Ingrediënten: 4 personen

  • 300g ongekookte volkoren of zilvervliesrijst
  • 3 grote, zachte tomaten
  • ½ ui
  • 400-600g prinsessenboontjes
  • 600g kabeljauwhaasje
  • Look, pili pili, paprikakruiden, kippenkruiden
  • Peper en zout
  • Becel Light
  • 2 eetlepels andalouse light (WeightWatchers)

Bereiding
• Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
• Pel en versnipper de look en snijd de ui in kleine blokjes. Stoof de blokjes met wat Becel Light op een laag vuurtje.
• Was, pel en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg ze bij de ui en look en voeg een kleine hoeveelheid water (150ml) toe aan het geheel. Kruid met peper, zout, pili pili, paprikakruiden en kippenkruiden en laat het geheel inkoken tot je een zachte tomatensaus krijgt.
• Maak intussen de prinsessenboontjes schoon en kook gaar.
• Neem een grillpan en bak de kabeljauwhaasjes kort op een hoog vuur met wat Becel Light. Kruid af met peper en zout en laat verder garen op een zacht vuurtje.
• Verwarm een grote wokpan met wat Becel Light en bak nu de rijst samen met je tomatensaus en twee eetlepels andalouse light. Kruid eventueel nog wat bij.
• Dresseer de rijst met boontjes en het kabeljauwhaasje.
Smakelijk!

Voedingswaarde: per portie
• Energie: 430 kcal
• Koolhydraten: 50g
• Eiwitten: 30g
• Vetten: 14g



Meer warme warme gerechten?