Ingrediënten voor 4 personen 

  • 800g puree aardappelen
  • 200ml magere melk
  • peper, zout en muskaatnoot
  • 1,2kg wortelen
  • 1 ui
  • 400-600g bacon blokjes of vegetarische stukjes (vb: Quorn vegetarische stukjes, Boni vegetarische gyros)
  • 1 lente-ui
  • paprikapoeder
  • kleine hoeveelheid becel light

Bereiding

  • Schil de aardappelen en breng aan de kook in een grote hoeveelheid water. Voeg tijdens het koken wat zout toe aan het water.
  • Schil of rasp de wortelen, versnipper de ui en snijd de wortels in kleine stukjes. Breng de wortels ook aan de kook in een aparte kookpot.
  • Verhit de Becel light in een grote kookpot en stoof de ui in enkele minuten goudbruin. Voeg vervolgens de gekookte aardappelen, wortels en wat magere of halfvolle melk toe. Pureer dit tot één geheel (ik vind een ruwe puree met stukjes wortel het lekkerst).
    Kruid het geheel met wat peper, zout en muskaatnoot.
  • Doe een kleine hoeveelheid Becel light in een pan en bak de bacon of vegetarische stukjes kort aan.
  • Neem enkele schepjes wortelpuree, schep er wat baconblokjes op en werk af met de fijngesneden lente-ui.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 360 kcal
  • Koolhydraten: 60g
  • Eiwitten: 20g
  • Vetten: 4g 


Meer warme gerechten?

Leave a reply