Ingrediënten voor 4 personen

• 500g pompoenbladen
• 1 ui
• 4 grote sappige tomaten of 2 tomaten en 500g passata
• 1 wortel
• 1 paprika
• 400ml magere melk
• Maïzena
• 50-100g light kaas
• 400g americain natuur
• Peper, zout, look, Provençaalse kruiden, kippenkruiden, nootmuskaat en paprikakruiden
• 25g olijfolie

Bereiding

• Snijd de ui, look en wortel in zeer kleine blokjes (brunoise). Stoof de blokjes met een kleine hoeveelheid olijfolie. Kruid af met een snuifje peper en zout. Na 5 minuten stoven, verhoog je het vuur en voeg je de americain natuur of gemalen biefstuk toe. Bak rul en kruid af met peper, zout, paprikakruiden en kippenkruiden.
• Snijd de paprika en tomaten in grotere blokjes.
• Voeg nu de paprikablokjes, tomaten en passata toe. Gebruik de Provencaalse kruiden om op smaak te brengen en laat gedurende 20 min koken op een zacht vuur.
• Tijdens het koken van de tomatensaus maak je de melksaus. Breng de melk aan het koken en voeg geleidelijk aan maïzena toe tot je een volle witte saus krijgt. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
• Neem een grote ovenschaal en maak telkens laagjes met de groentensaus, pompoenbladen en witte saus. Werk de laatste laag af met magere kaas.
• Zet het geheel gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Voedingswaarde

• Energie: 520 kcal
• Koolhydraten: 56g
• Eiwitten: 36g
• Vetten: 17g



Meer warme gerechten?

Leave a reply