Ingrediënten:  4 personen

 • 2 zalmmootjes (+-300g)
 • Enkele scampi’s of reuze garnalen
 • 200g zilvervlierrijst
 • 1 grote ui
 • 1-2 rode paprika
 • 200g snoeptomaten
 • 1-2 teentjes knoflook
 • Italiaanse kruidenmix
 • 2 EL tomatenpuree
 • 3-4 EL Becel light
 • Peper – zout
 • 400ml light kokosmelk
 • 100g Thaise groene curry

Bereiding

 • Spoel en snijd alle groenten in grove stukken. Laat de snoeptomaten in zijn geheel. Verwarm de oven op 200°C. Neem een bakpapier en leg deze op een grote ovenplaat. Verdeel je groenten op het bakpapier en verdeel 2-3 EL Becel light onder de groenten.
 • Kruid de groenten met peper, zout, look en de Italiaanse kruidenmix. Zet de groenten gedurende 10 minuten in de oven van 200°C. Haal de groenten kort uit de oven en leg je zalmmootjes met het vel op het bakpapier. Kruid ook deze met peper, zout en de Italiaanse mix.
  Bak 7-9 minuten verder (zalm is licht rosé binnenin).
 • Kook de zilvervliesrijst gedurende 15 minuten.
 • Neem een wokpan en verhit met 2 EL Becel light. Bak de scampi’s kort aan met wat extra look. Doe de scampi’s uit de pan en giet de light kokosmelk in die zelfde pan. Voeg de groene currypasta toe aan de kokosmelk en laat kort inkoken.
 • Neem je groenten met zalm, enkele scampi’s, rijst en wat saus.
 • Geniet van dit heerlijke gerechtje.

Voedingswaarde: per portie

 • Energie: 520 kcal
 • Koolhydraten: 54g
 • Eiwitten: 36g
 • Vetten: 18g  (enkel maar onverzadigde verzuren)


Meer warme maaltijden?