Ingrediënten voor 4 personen

  • 500-600g varkenshaasje
  • 5 grote tomaten
  • 1 ui
  • 600g boontjes
  • 800g krieltjes
  • 1 teentje knoflook, ½ kl chilivlokken, 2EL balsamicoazijn, 2EL sojasaus
  • 1KL zoetstof
  • PEZO
  • 60g Becel light

Bereiding

  • Kook boontjes en krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Schil en versnipper intussen de ui en de knoflook. De tomaten snijd je in partjes.
  • Verhit 10g light becel en stoof de ui en knoflook zachtjes. Voeg de tomatenblokjes, de sojasaus, de chilivlokken, de zoetstof en balsamicoazijn toe. Laat 20 minuten zacht sudderen.
  • Verhit de pan en voeg 30g becel light toe (3TL). Bak de varkenshaasjes. Kruid af met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. Voeg nog wat becel light toe en bak de krieltjes en boontjes in dezelfde pan van het varkenshaasje.  Voeg eventueel wat takjes tijm toe.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 450 kcal
  • Koolhydraten: 63g
  • Eiwitten: 29g
  • Vetten: 9g
Leave a reply