Ingrediënten 4 personen

  • 500-600g Varkenshaasje
  • 5 grote tomaten, 1 ui, 600g boontjes
  • 800g krieltjes
  • 1 teentje knoflook, ½ kl chilivlokken, 2EL balsamicoazijn, 2EL sojasaus
  • 1KL zoetstof
  • PEZO
  • 60g Becel light

Bereiding

  • Kook boontjes en krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Intussen pel en versnipper je de ui en de knoflook. De tomaten snij je in partjes.
  • Verhit 10g light becel en stoof de ui en knoflook zachtjes. Voeg de tomatenblokjes, de sojasaus, de chilivlokken, de zoetstof en balsamicoazijn toe. Laat 20 minuten zacht sudderen.
  • Verhit de pan voeg 30g becel light toe (3TL) en bak de varkenshaasjes. Kruid af met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. Voeg nog wat becel light toe en bak de krieltjes en boontjes in dezelfde pan van het varkenshaasje.  Voeg eventueel wat takjes tijm toe.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 450 kcal
  • Koolhydraten: 63g
  • Eiwitten: 29g
  • Vetten: 9g