Ingrediënten 4 personen

  • Vlees/ vis: 100g bacon, 4 kippenbouten, 500g mosselen, 8 gambas, enkele inktvisringen en enkele surimi stokjes (krab)
  • 250g paella rijst
  • Groenten: 500g rode paprika, 300g erwten, 2 grote uiten en 3 teentjes look
  • Kruiden: Paprika poeder, kippenkruiden, verse peterselie, enkele safraanhaartjes, wat currypoeder en PEZO
  • Scheut witte wijn
  • 80g becel light
  • 2 blokjes kippenbouillon (500ml)

Bereiding

  • Bereid de kippenbouillon in een aparte kookpot.
  • Versnijd al je groenten in zowel grove als minder grove stukken. Zorg dat enkele paprika stukken een leuke vorm behouden.
  • Was de mosselen, inktvisringen en pel de gambas.
  • Bereiding:
  • Start met het kruiden van je kippenbouten en verwarm voldoende Becel light (50g) in een grote wok of paella pan. Bak de kippenbouten tot ze een goud gele kleur hebben (+-6-7 min). Leg de bouten even opzij.
  • Bak daarna de Gambas even kort aan in hetzelfde vet. Leg ook deze opzij. Daarna volgende de baconblokjes samen met de inktvisringen(4min), leg ook de bacon blokjes en inktvisringen opzij.
  • Voeg wat extra Becel light toe. Fruit de uien samen met versnipperde look aan in dezelfde pan.
  • Nu kan het feest beginnen, voeg de paelle rijst bij de uiblokjes en laat heel kort mee aanfruiten. Voeg alle opzij gelegde stukken terug toe aan de paella. Ook de fijngesneden paprika blokjes mogen toegevoegd worden. Kruid met paprikapoeder, wat kippenkruiden, currypoeder en safraan toe.
  • Bevochtig het mengsel regelmatig met kippebouillion, de paellarijst zal zich vullen met de bouillon. Doe dit voor 20 min (stel je bouillon is op) gebruik dan water.
  • Voeg de laatste 5 minuten de mosselen toe aan de paelle en roer de mosselen goed doorheen de paella. Blijf intussen de paella goed bevochtigen.
  • Werk af met wat peterselie en kruiden.
    Let op: Het mengsel kan snel zeer zout worden. Proef regelmatig.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 650 kcal
  • Koolhydraten: 70g
  • Eiwitten: 60g
  • Vetten: 15g