Ingrediënten: 4 personen

  • Vlees/ vis: 100g bacon, 4 kippenbouten, 500g mosselen, 8 gamba’s, enkele inktvisringen en enkele surimi stokjes (krab)
  • 250g paella rijst
  • Groenten: 500g rode paprika, 300g erwten, 2 grote uien en 3 teentjes look
  • Kruiden: paprikapoeder, kippenkruiden, verse peterselie, enkele safraanhaartjes, currypoeder en PEZO
  • Scheut witte wijn
  • 80g becel light
  • 2 blokjes kippenbouillon (500ml)

Bereiding:

  • Bereid de kippenbouillon in een aparte kookpot. Versnijd alle groenten in zowel grove als minder grove stukken.
  • Spoel de mosselen, inktvisringen en pel de gamba’s.
  • Start met het kruiden van je kippenbouten en verwarm voldoende Becel light (50g) in een grote wok-of paellapan. Bak de kippenbouten aan tot ze een goudgele kleur hebben (+-6à7 min). Leg de bouten even opzij.
  • Bak vervolgens de gamba’s kort aan in hetzelfde vet. Leg ook deze opzij. Bak daarna de baconblokjes samen met de inktvisringen (+-4min). Leg ook allebei aan de kant.
  • Voeg wat extra Becel light toe aan diezelfde pan. Fruit de uien samen met versnipperde look.
  • Het feest kan beginnen…
  • Voeg de paellarijst bij de uiblokjes en laat heel kort mee aanfruiten.
  • Voeg de kippenbouten, baconblokjes, gamba’s en inktvisringen samen met de paprikablokjes toe aan de paella. Kruid met paprikapoeder, kippenkruiden, currypoeder en safraan.
  • Bevochtig het mengsel regelmatig met kippenbouillon. Op die manier vult de paellarijst zich met de bouillon. Doe dit voor 20 min. Als je bouillon op is, gebruik dan water.
  • Voeg de laatste 5 minuten de mosselen toe en roer de mosselen goed doorheen de paella. Blijf intussen de paella goed bevochtigen.
  • Werk af met wat peterselie en kruiden.
  • Let op: het mengsel kan snel zeer zout worden. Proef regelmatig.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 650 kcal
  • Koolhydraten: 70g
  • Eiwitten: 60g
  • Vetten: 15g
Leave a reply