
Ingrediënten: 4 personen
- Vlees/ vis: 100g bacon, 4 kippenbouten, 500g mosselen, 8 gamba’s, enkele inktvisringen en enkele surimi stokjes (krab)
- 250g paella rijst
- Groenten: 500g rode paprika, 300g erwten, 2 grote uien en 3 teentjes look
- Kruiden: paprikapoeder, kippenkruiden, verse peterselie, enkele safraanhaartjes, currypoeder en PEZO
- Scheut witte wijn
- 80g becel light
- 2 blokjes kippenbouillon (500ml)
Bereiding:
- Bereid de kippenbouillon in een aparte kookpot. Versnijd alle groenten in zowel grove als minder grove stukken.
- Spoel de mosselen, inktvisringen en pel de gamba’s.
- Start met het kruiden van je kippenbouten en verwarm voldoende Becel light (50g) in een grote wok-of paellapan. Bak de kippenbouten aan tot ze een goudgele kleur hebben (+-6à7 min). Leg de bouten even opzij.
- Bak vervolgens de gamba’s kort aan in hetzelfde vet. Leg ook deze opzij. Bak daarna de baconblokjes samen met de inktvisringen (+-4min). Leg ook allebei aan de kant.
- Voeg wat extra Becel light toe aan diezelfde pan. Fruit de uien samen met versnipperde look.
- Het feest kan beginnen…
- Voeg de paellarijst bij de uiblokjes en laat heel kort mee aanfruiten.
- Voeg de kippenbouten, baconblokjes, gamba’s en inktvisringen samen met de paprikablokjes toe aan de paella. Kruid met paprikapoeder, kippenkruiden, currypoeder en safraan.
- Bevochtig het mengsel regelmatig met kippenbouillon. Op die manier vult de paellarijst zich met de bouillon. Doe dit voor 20 min. Als je bouillon op is, gebruik dan water.
- Voeg de laatste 5 minuten de mosselen toe en roer de mosselen goed doorheen de paella. Blijf intussen de paella goed bevochtigen.
- Werk af met wat peterselie en kruiden.
- Let op: het mengsel kan snel zeer zout worden. Proef regelmatig.
Voedingswaarde: per persoon
- Energie: 650 kcal
- Koolhydraten: 70g
- Eiwitten: 60g
- Vetten: 15g
Meeste Comments