Ingrediënten: 1 persoon

  • 125g kipfilet
  • ¼ ui, 1 teentje knoflook, basilicum, 20g gedroogde abrikoos, 100g kerstomaten
  • 1EL becel light, 50ml droge witte wijn en balsamicoazijn  
  • 75g boekweit
  • 50g Feta (Apetine 50% fat)
  • Aantal pistachenoten
  • Kippenmarinade: ½ Citroen, 1KL paprikapoeder, 1 KL olijfolie, PEZO

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de citroen en pers uit.
  • Maak de marinade met een mengeling van geraspte citroenschil, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Laat de kipfilet 20 min marineren in de ijskast.
  • Na het marineren, bak je de kip voor 5 minuten aan in een stoofpot. Laat nadien rusten.
  • Pel en versnipper de look en de ui en fruit deze aan in dezelfde stoofpot. Blus de ui en de look met witte wijn. Voeg de kip er weer aan toe en laat 10 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. Snijd de abrikozen fijn en voeg ze bij de kip. Zet de stoofpot in de voorverwarmde oven.
  • Kook de boekweit 15 minuten in gezouten water. Halveer de kerstomaten, versnipper de basilicum en meng met de balsamicoazijn.
  • Schep de boekweitsalade door de tomaten en basilicum en dresseer je salade.
  • Werk af met wat verkruimelde feta.

Voedingswaarde: 1 portie

  • Energie: 600 kcal
  • Koolhydraten: 70g
  • Eiwitten: 40g
  • Vetten: 15g
Leave a reply