Ingrediënten: 1 persoon

  • 125g kipfilet
  • ¼ ui, 1 teentje knoflook, wat basilicum, 20g gedroogde abrikoos en 100g kerstomaten
  • Kippenmarinade: ½ Citroen, 1KL paprikapoeder, 1 KL olijfolie, PEZO
  • 1EL becel light, 50ml droge witte wijn en balsamicoazijn  
  • 75g boekweit
  • 50g Feta (Apetine 50% fat)
  • Enkele pistache noten

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de citroen en pers het sap uit. Maak mengeling van geraspte citroenschil, olijfolie, paprikapoeder en PEZO en laat de kipfilet 20 min marineren in de ijskast.
  • Bak de kip, na het marineren aan, in een stoofpot voor 5 minuten en laat deze erna rusten aan de kant.
  • Pel en versnipper look en ui en fruit deze aan in dezelfde stoofpot. Blus het de ui en look met de witte wijn. Voeg de kip er weer aan toe en laat 10 minuten verder stoven op licht vuurtje. Snij je abrikozen fijn en voeg ze bij de kip.
  • Schuif de stoofpot in de voorverwarmde oven.
  • Kook de boekweit 15 minuten in gezouten water, halveer de kerstomaten, versnipper de basilicum en meng met de balsamicoazijn
  • Schep de boekweit salade door de tomaten en basilicum en dresseer je salade. Werk af met wat verkruimelde feta.

Voedingswaarde: 1 portie

  • Energie: 600 kcal
  • Koolhydraten: 70g
  • Eiwitten: 40g
  • Vetten: 15g