Ingrediënten:  2 personen

  • 250g kipfilet (kleine stukjes)
  • 3 volkoren tortilla’s ( in dit recept gebruik ik wortel tortilla’s)
  • ½ ui
  • 100g kidneybonen
  • 100g snoeptomaten
  • 1 teentje look
  • 100g mais
  • 300g tomatensaus
  • 1TL Kurkuma
  • 2TL kippenkruiden
  • Peper – zout
  • 50-75g light Emmentaler
  • 30-40g Becel light

Bereiding

  • Gebruik een grote wokpan met wat Becel light om de stukjes kipfilet te bakken. Doe dit op een hoog vuur. Kruid de kip met de kippenkruiden en kurkuma. Haal de kip na 4-5 minuten uit je wokpan.
  • Gebruik dezelfde wokpan en voeg de resterende Becel light toe. Voeg alle groenten toe en laat gedurende 5-6 minuten wokken.
  • Voeg de kip en tomatensaus toe aan je groenten en laat 5-6 minuten verder garen. Kruid het geheel met look, peper en zout.
  • Haal de kippenblokjes opnieuw uit de pan en leg deze samen met een beetje groenten en saus tussen een volkoren tortilla.
  • Rol de tortilla’s op en verdeel ze in een ovenschaal.
  • Tussen de tortilla’s verdeel je de resterende groenten en saus. Strooi wat light Emmentaler over het geheel (zorg dat de tortilla’s bovenaan vrij zijn van saus, dit zorgt voor krokant korstje).

Voedingswaarde: per portie

  • Energie: 500 kcal
  • Koolhydraten: 65g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 10g  


Meer warme maaltijden?